Velikonoční nádivka je typickým jídlem o Velikonocích - zkuste tuto verzi. Zaručujeme, že si pochutnáte.

Nakrájíme rohlíky a navlhčíme zel. bujónem (pokud by byly moc mokré, tak nechat okapat). Přidáme k nim na kostičky nakrájené uzené tofu, uzený tempeh a případně další veg výrobky (veganské chilli párky, sojový salám apod.). Přidáme nasekané zelené bylinky, sůl (černá sůl dodá vaječnou chuť), pepř a majoránku. Poté ke směsi dáme ve vodě rozmíchanou polentu nebo rozmačkané bílé tofu (s trochou rostlinného mléka či vody). Směs by měla být dostatečně hustá (množství polenty uvážíme dle velikosti formy). Pečící formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou nebo použijeme pečící papír. Vlijeme směs a pečeme ve střední části trouby na 180-200°C do růžova.

Podáváme s bramborovým salátem a zeleninovou oblohou dle chuti (kyselá okurka, paprika, řapíkatý celer apod.).