Rozmačkané tofu díky černé soli a sypkému lahůdkovému droždí získá chuť blízkou míchaným vejcím
Na pánvi rozpálíme olej* a osmažíme do zlatova nakrájenou cibuli a celé oloupané stroužky česneku (doporučuji vyříznout zelený klíček uprostřed). Tofu rozmačkáme vidličkou a přihodíme do pánve. Poté přidáme kurkumu kvůli barvě (možno i římský kmín) a pečlivě promícháváme. Můžeme přidat dvě polévkové lžíce sypkého lahůdkového droždí (ne běžného!). Ke konci můžeme přidat trochu vody a sojové omáčky (chceme-li tofíčka řídčí) a dochutíme pepřem. Nakonec přidáme černou sůl (důležitá pro vaječnou chuť a vůni), vsypeme bylinky (petržel, pažitku) a podáváme s opečeným chlebem. Zdobíme čerstvou zeleninou dle sezóny (ředkvičky, rajčata, okurky, papriky). Lze také rozmixovat, a získat tak bezvaječnou pomazánku.
*Poznámka: Z hlediska doporučené výživy pro vegetariány a vegany je lepší na smažení používat řepkový místo slunečnicového oleje. Je tomu tak kvůli vhodnějšímu poměru omega6 vůči omega3 masným kyselinám (slunečnicový olej obsahuje poměr 20:1 zatímco řepkový 2:1). Olivový olej je velmi zdravý, ale není vhodný pro tepelnou úpravu.