fbpx

Cizrnová omeleta

Cizrnová omeleta

Pod tímto pojmem si všichni představí pokrm z vajec, ale ani to není překážkou jej udělat vegansky. Namísto vajec je zde pro konzistenci použita cizrnová mouka, která má vysoký obsah bílkovin a černá sůl, která je charakteristická svou vaječnou chutí.

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka je typickým jídlem o Velikonocích - zkuste tuto verzi. Zaručujeme, že si pochutnáte.

Míchaná tofíčka

Míchaná tofíčka

Rozmačkané tofu díky černé soli a sypkému lahůdkovému droždí získá chuť blízkou míchaným vejcím

Veganské „vejce" na tvrdo (tofujce)

Veganské „vejce" na tvrdo (tofujce)

Vejce, které není vejcem? V rostlinné kuchyni je možné vše! Pokud vám dosud chybělo vejce např. ke koprové omáčce, čočce nebo špenátu, už nemusí! Je tady tofujce! Základ je tvořen tofu a zásadní je použití černé soli, která má charakteristickou vaječnou chuť.

Sojanéza (vegan majonéza)

Sojanéza (vegan majonéza)

Vyrobte si doma oblíbenou surovinu z ingrediencí podle své volby.

Americké veganské lívance

Americké veganské lívance

Perfektní víkendová snídaně. O lívancích či palačinkách se tvrdí, že bez vajec by nedržely, ale jak se můžete přesvědčit v tomto receptu, výborné jsou i bez nich a není potřeba je ani nahrazovat.

Perníčky

Perníčky

Největší klasika ze všech druhů cukroví. Původně jej dělali pohané ze směsi mouky a medu při oslavách zimního slunovratu (ze kterých pocházejí dnešní Vánoce). Med však necháme včelkám a použijeme raději agávový sirup, vejce nahradíme rozmixovaným tofu.

Linecké cukroví

Linecké cukroví

Vánoční klasika v podobě křehkých sušenek slepovaných marmeládou.